Dr.Vincze Gheorghe medic specialist chirurgie cardio-vasculara Contact
Vezi detaliat serviciile noastre
VARICELE TRATATE CORECT NU MAI REAPAR !

COMPLICATIILE VARICELOR VULVARE SI VARICELOR VAGINALE

TROMBOFLEBITA VARICELOR VULVARE SI VARICELOR VAGINALE. Formarea unui cheag ( tromb ) in varicele vulvare si varicele vaginale cu aparitia : - durerii, rosetii , caldurii locale , tumefactiei (umflaturii ) la nivelul varicelor vulvare si varicelor vaginale .

In astfel de cazuri femeia trebuie sa solicite ajutor medical de urgenta pentru a stii daca cheagul ( trombul ) de la nivelul varicelor vulvare si varicelor vaginale este sau nu este prelungirea unui cheag ( tromb ) situat intr-o vena de la picior (membrul inferior ) sau intr-o vena din abdomen .

De asemenea este necesar solicitarea ajutorului medical de urgenta in cazul tromboflebitei varicelor vulvare si tromboflebitei varicelor vaginale pentru a prevenii cresterea cheagului ( trombului ) spre venele din abdomen sau din picior ( membrul inferior ) unde ar putea da complicatii grave ca tromboflebita profunda a membrului inferior ( piciorului ) sau tromboflebita venelor din bazin sau abdomen cu riscul major al producerii unei embolii pulmonare . ( din 4 pacienti cu embolie pulmonara 1 pacient decedeaza ).

HEMORAGIA DE LA NIVELUL VARICELOR VULVARE SI VARICELOR VAGINALE .

Aceasta complicatie este mai rara .Hemoragia se opreste relativ usor prin compresiune locala .

Daca o femeie insarcinata are varice vulvare si /sau vaginale nu inseamna ca va trebui sa nasca prin operatie cezariana.