Complicațiile varicelor vulvare si vaginale

TROMBOFLEBITA VARICELOR VULVARE SI VARICELOR VAGINALE. Formarea unui cheag (tromb) in varicele vulvare si varicele vaginale cu aparitia: – durerii, rosetii , caldurii locale , tumefactiei (umflaturii ) la nivelul varicelor vulvare si varicelor vaginale .

In astfel de cazuri femeia trebuie sa solicite ajutor medical de urgenta pentru a stii daca cheagul (trombul) de la nivelul varicelor vulvare si varicelor vaginale este sau nu este prelungirea unui cheag (tromb) situat intr-o vena de la picior (membrul inferior ) sau intr-o vena din abdomen .

De asemenea este necesar solicitarea ajutorului medical de urgenta in cazul tromboflebitei varicelor vulvare si tromboflebitei varicelor vaginale pentru a prevenii cresterea cheagului (trombului) spre venele din abdomen sau din picior (membrul inferior) unde ar putea da complicatii grave ca tromboflebita profunda a membrului inferior (piciorului) sau tromboflebita venelor din bazin sau abdomen cu riscul major al producerii unei embolii pulmonare. (din 4 pacienti cu embolie pulmonara 1 pacient decedeaza).

HEMORAGIA DE LA NIVELUL VARICELOR VULVARE SI VARICELOR VAGINALE.

Aceasta complicatie este mai rara .Hemoragia se opreste relativ usor prin compresiune locala.

Daca o femeie insarcinata are varice vulvare si /sau vaginale nu inseamna ca va trebui sa nasca prin operatie cezariana.